facebook_pixel
Konami har stängt ner P.T. for PC

Konami har stängt ner P.T. for PC

Tidigare den här månaden skrev vi några rader om P.T. for PC, en fantutvecklad remake av Konamis uppskattade skräckspel P.T., som ursprungligen var tänkt som en teaser för det numera nedlagda Silent Hills, med resultatat att P.T. inte längre finns tillgängligt som allmän nedladdning.

Nu har det framkommit att Konami har stängt ner utvecklingen av P.T. for PC, men allt är inte jämmer och elände. Den sjuttonåriga P.T. for PC-skaparen Qimsar har skrivit följande i en uppdatering på spelets Gamejolt-sida.

– Jag har både riktigt goda och riktigt dåliga nyheter. Jag fick ett telefonsamtal som jag hade väntat mig klockan fem på morgonen, från någon som jobbade hos Konami. Han berättade att han var väldigt ledsen över att komma med dåliga nyheter, men han sade att jag måste ta ner min remake.

– Han berättade att han och många andra hos Konami hade sett och verkligen gillade remaken, men på grund av juridiska problem bortom hans eller någon annans kontroll var han ändå tvungen att be mig ta ner mitt remake-projekt. Jag sade att jag var villig att göra det, och därifrån gick konversationen från något väldigt dåligt till, enligt min åsikt, något väldigt bra (även om jag är säker på att ni kommer ha andra åsikter).

– Det är inte superofficiellt eller något, men jag erbjöds en jäkla praktikplats hos Konami, som skulle låta mig göra saker för amerikanska, europeiska och japanska Konami. Praktikplatser tenderar utvecklas till anställningar ganska ofta, och för en sjuttonåring som inte ens går sista året i gymnasiet ännu, att få det här erbjudandet efter det allra första spelprojektet han någonsin jobbat med, med sex timmars tidigare erfarenhet av Unreal Engine 4 (och en del Unity-erfarenhet, ungefär 35 timmar, men det är irrelevant) är rätt bra.

Med andra ord: P.T. for PC kommer inte längre vidareutvecklas, men Qimsar är rätt nöjd med situationen ändå!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar