facebook_pixel
GOG i fokus i ny Noclip-dokumentär!

GOG i fokus i ny Noclip-dokumentär!

Här hos PC Gamer gillar vi dokumentärfilmarna Noclip. Vi gillar också den digitala spelbutiken GOG, och nu har de båda sammanstrålat i en ny dokumentär, som bland annat belyser jakten på rättigheter till gamla spel, och det tekniska grovjobbet som krävs för att köra dem på moderna operativsystem.

GOG drog ursprungligen igång den 1 augusti 2008, och på den tiden stod bokstavskombinationen för Good Old Games (numera står det inte för något alls). Ända från början har man fokuserat på att jaga rätt på rättigheter för gamla spel och bevara dem för framtiden (drm-fritt, dessutom!), och se till att de kan köras på nyare datorer och operativsystem, vilket är lättare sagt än gjort. Bland annat får vi reda på att GOG-versionen av Carmageddon vid en tidpunkt innan releasen hade över 60 olika versioner (som fixade vissa problem och gav upphov till andra) och att man fortfarande försöker reda ut vem som äger rättigheterna till No One Lives Forever.

Här är den nya Noclip-dokumentären om GOG.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar