facebook_pixel
Forza Motorsport 7 kommer fasa ut lootlådorna i vinter

Forza Motorsport 7 kommer fasa ut lootlådorna i vinter

I höstas släpptes Forza Motorsport 7 (recension), ett makalöst racingspel som naggades i kanten av det irriterande och cyniska progressionssystemet som helt och hållet kretsade kring lootlådor, så kallade “prize crates”. Och nu kommer de äntligen försvinna från spelet helt och hållet!

– Ett stort diskussionsområde för teamet har varit prize crates, skriver Forza-utvecklarna Turn 10 Studios i en sommaruppdatering på den egna hemsidan. Trots att vi aldrig tagit betalt för prize crates i Forza Motorsport 7 har deras närvaro i spelet fortsatt vara en källa för kontroverser.

– Den överväldigande åsikten har varit att det här systemet inte känns som att det hör hemma i spelet. Så efter noggrant övervägande har vi därför bestämt oss för att helt och hållet ta bort prize crates från Forza Motorsport 7. Samtidigt kommer “paid tokens” (mikrotransaktionsvalutan) – som var en del av tidigare Forza-spel – inte komma till vare sig Forza Motorsport 7 eller Forza Horizion 4.

Processen kommer dock ta sin tid (inte så konstigt med tanke på hur integrerade lootlådorna var i Forza Motorsport 7:s grundläggande design) så arbetet kommers slutföras först någon gång i vinter. Men redan den här månaden har man tagit de först stegen på vägen genom att låsa upp över 100 tidigare låsta “exklusiva” bilar, och alla bilar har även helt och hållet tagits bort från lootlådorna.

De nuvarande lootlådorna erbjuder enbart förardräkter, moddar och badges, och situationen kommer förbli densamma tills lootlådorna försvinner helt och hållet.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar