facebook_pixel
Civilization IV-temat framfördes av mäktig kör under America’s Got Talent!

Civilization IV-temat framfördes av mäktig kör under America’s Got Talent!

Under ett färskt avsnitt av den tv-sända talangshowen America’s Got Talent tog den kaliforniska körgruppen Angel City Chorale till ton och framförde Baba Yetu, temat från klassiska 4X-spelet Civilization IV, med 145 vitt skilda stämmor av olika ålder, religioner och etniska bakgrunder.

Att resultatet blev rysligt bra säger nästan sig självt (och då menar jag bokstavligt talat, jag fick rysningar trots att jag aldrig hört stycket tidigare!). Juryn drogs också med direkt, och till och med Simon Cowell hade svårt att hålla leendet borta. Baba Yetu komponerades ursprungligen av Christopher Tin och framfördes av sydafrikanska Soweto Gospel Choir, och var den första spelmusiken som någonsin hade belönats med en Grammy (i kategorin Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalists) när det begav sig 2011.

Här är framträdandet av Angel City Chorale och originalversionen av Baba Yetu.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar