facebook_pixel
Baldur’s Gate-designern James Ohlen har lämnat Bioware efter 22 år

Baldur’s Gate-designern James Ohlen har lämnat Bioware efter 22 år

Domedagstrumpeterna fortsätter väsnas borta hos rollspelsfabriken Bioware. Inte bara känns storsatsningen Anthem som “vinna eller försvinna” för studions anställda, man har dessutom tappat en lång rad profiler under de senaste åren, däribland Dragon Age-regissören Mike Laidlaw.

Och nu sällar sig James Ohlen, bland annat lead designer för Baldur’s Gate och Baldur’s Gate 2, till den flyende skaran – via Twitter har han berättat att han “dragit sig tillbaka från Bioware”, efter hela 22 år hos studion. Han säger att han behöver “ta en paus från industrin”, för att sedan  jobba på “något mindre och mer personligt”.

James Ohlen ämnar dock fortsätta i gamla fotspår, eftersom han i en annan tweet berättat att han varit “en D&D-fantatiker sedan tioårsåldern, och jag vill vara en del av det igen”, tillsammans med en hänvisning till penna-och-papper-rollspels-utgivarna Aracanum Worlds (där James Ohlen finns listad som medarbetare).

Här är de två nämnda tweetarna av James Ohlen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar