facebook_pixel
Plötsligt händer det – Unravel Two är ute nu!

Plötsligt händer det – Unravel Two är ute nu!

EA Play, den första inofficiella startskottet för E3-veckan, gick av stapeln igår. Nyheterna var många, men kanske var inget så glädjande och överraskande som att Unravel Two, uppföljare till det fina Unravel, helt sonika har släppts på Origin.

Tydligen hade Unravel Two utannonserats så tidigt som 2016, men jag hade helt lyckats missa det. Märkligt, eftersom jag kallade originalet för “utan överdrift, det snyggaste spelet jag någonsin spelat” i min positiva recension. Den här nyheten var alltså en fullständig chock för mig, och säkert för många andra också.

Den stora nyheten i Unravel Two är att Yarny fått en kompis. Spelet har alltså ett nytt multiplayer-fokus, där två spelare kontrollerar varsin garn-figur över fantastiskt vackra svenska landskap. Dock ska sägas att spelet, åtminstone just nu, enbart stödjer lokal multiplayer. Dock går det fortfarande att spela single player, där en spelare helt enkelt skiftar mellan de två garnisarna.

Som en lustig fotnot vill jag också påpeka att jag i senaste avsnittet av vår podcast Spelrum fantiserade just om huruvida någon skulle “göra en Beyonce” – alltså, helt plötsligt överraska alla med att släppa ett nytt spel direkt från scenen. Jag tar alltså åt mig äran fullständigt för detta. Varsågoda!

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar