facebook_pixel
Twin Mirror är nya spelet från Life is Strange/Vampyr-utvecklarna

Twin Mirror är nya spelet från Life is Strange/Vampyr-utvecklarna

Knappt dagar efter att Dontnod har släppt sitt nya actionrollspel Vampyr (se vår recension, hörru) har utvecklarna visat upp första smakprovet på deras nästa projekt. Spelet i fråga heter Twin Mirror och för tankarna till företagets tidigare succé Life is Strange.

I spelets första trailer får vi möta en man vid namnet Sam som återvänder till sin gamla hemstad Basswood. Det verkar som att hans tvilling, en lokal journalist, har mördats och Sam ska försöka finna sanningen bakom hans död. Saker och ting tar dock en oväntad, verklighetsomvälvande vändning nästan omedelbart.

Motorn i narrativet verkar röra sig kring paralella verkligheter och spöklika gestalter. Och tro inte att jag missade den Twin Peaks:iga estetiken heller.

Hittills vet vi inte mycket mer om Twin Mirror, men vi kommer nästan garanterat lära oss mer under E3 nästa vecka, eller via dess officiella Twitter. Däremot vet vi att spelet ges ut av Namco Bandai och ämnas dyka upp 2019.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar