facebook_pixel
Telltales grafikmotor pensioneras efter The Walking Dead: The Final Season

Telltales grafikmotor pensioneras efter The Walking Dead: The Final Season

The Walking Dead: The Final Season har säsongspremiär den 14 augusti, och markerar också starten på slutet för Telltale Games gamla trotjänare Telltale Tool. Grafikmotorn, som använts av Telltale sedan begynnelsen 2004, kommer nämligen ersättas av Unity i framtiden.

Detta enligt källor som pratat med Variety, med understöd av Telltales jobbannonser. Det nyligen utannonserade Stranger Things-spelet kommer bli Telltales första Unity-projekt, och även The Wolf Among Us 2 kommer gå över till den nya motorn, förmodligen en av de stora anledningarna bakom förseningen till 2019. Vi på PC Gamer applåderar motorbytet för fulla muggar då Telltale Tools känts gammal i flera år redan, och haft allt svårare att förmedla de känslor som Telltale Games eftersträvar med sina berättelser.

Låt oss också hoppas att övergången till Unity används för att fräscha upp Telltales spel i stort, och markerar en nystart för studion efter alla uppsägningar och svårigheter med den före detta vd:n Kevin Bruner.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar