facebook_pixel
Paradox Interactive har köpt upp Harebrained Schemes

Paradox Interactive har köpt upp Harebrained Schemes

I april släpptes det tunga mechspelet Battletech, och mottagandet var riktigt fint, bland annat av redaktionens egna turordningsbaserade strateginörd Jocke Kilman, vars recension du kan läsa här.

Tydligen var Paradox Interactive riktigt nöjda med resultatet också, för nu har den svenska strategijätten köpt upp Battletech-utvecklarna Harebrained Schemes. Studion grundades i Seattle år 2011 av industriveteranerna Jordan Weisman och Mitch Gitelman, och har utöver Battletech även legat bakom spel som Crimson: Steam Pirates, Strikefleet Omega, Shadowrun Returns och Golem Arcana.

– Harebrained Schemes har bevisat att de är en studio i världsklass, med ett väldigt talangfullt team inom en genre som Paradox vill representera, sade Fredrik Wester, vd för Paradox Interactive, i ett pressmeddelande. Dessutom gillar vi verkligen studion, människorna som driver den, och deras spel; dessa är alla hårda kriterier för oss i alla uppköp. Vår lyckade lansering av Battletech, vårt första projekt tillsammans, har varit ett fantastiskt samarbete, men möjligheterna för vad vi kan göra i framtiden nu när vi slagit oss samman är vad som gör oss verkligt uppspelta.

– Mitch och jag grundade Harbrained för att skapa den typa av story-rika taktiska spel som vi älskar, fortsatte Jordan Weisman. Och under de senaste sju åren har studion drivits av vårt teams passion och det generösa stödet av våra fans. I takt med att skalan för våra spel har växt och den allt hårdare marknaden kände vi att HBS behövde paras ihop med ett företag som kunde ge oss den finasiella stabilteten och marknadsföringsexpertisen vi behöver för att låta oss fokusera på det vi vi älskar – att skapa fantastiska spel och berättelser.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar