facebook_pixel
Hardcore-läget till Kingdom Come: Deliverance är ute nu

Hardcore-läget till Kingdom Come: Deliverance är ute nu

I slutet av maj skrev vi om Warhorse Studios planer för framtida innehåll till deras rollspel Kingdom Come: Deliverance. Version 1.6 av Kingdom Come: Deliverance är ute nu, och utöver mängder av buggfixar bjuder uppdateringen även på det utlovade hardcore-läget, helt gratis.

Hardcore-läget utökar de överlevnadselement som fanns redan i originalreleasen, och tvingar spelaren att vara ännu mer uppmärksam på huvudrollen Henrys hälsa, uthållighet, energi och näringsbehov. Därtill visas väderstrecken inte längre på världskartan, vilket gör att man måste navigera efter solens position på himlavalvet. Hardcore-läget stänger också av både autosparande och snabbresefunktionen, och sparfilen som skapas när man stänger av spelet tas bort omedelbart när man laddat in den på nytt.

Slutligen måste man också välja två “negativa perks” för Henry vid starten av ett nytt spel. Dessa inkluderar bland annat Sonambutant, som gör att du går i sömnen och kan vakna upp på helt okända platser, eller (mycket sällan) hitta hemliga områden. Kul, men även lite jävligt, som sig bör i det medeltida Böhmen!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar