facebook_pixel
Här är premiärtrailern för nya Avalanche-spelet Generation Zero

Här är premiärtrailern för nya Avalanche-spelet Generation Zero

Vi har sagt det förr och säger det igen: svenska Avalanche Studios är på gång just nu. Man utvecklar det postapokalyptiska fps:et Rage 2 tillsammans med Id Software, man har grundat en ny studio i Malmö, och så sent som förra veckan blev man uppköpta av Nordisk Film.

Och nu har man kommit med ännu ett högintressant avslöjande; Generation Zero är en co-op-skjutare för upp till fyra spelare som utspelar sig i 80-talets vidöppna Sverige, och ingen mindre än Emil Kraftling (som gamla PCG-läsare tveklöst känner igen som före detta veteranskribent i vår tidning) agerar game director för titeln.

Generation Zero är ett sant passionsprojekt, sade Emil Kraftling i ett pressmeddelande. På sätt och vis är det en olycksbådande återskapelse av våra barndomsfantasier, krigslekar i de fridfulla skogarna i 1980-talets Sverige. Vi kan knappt bärga oss inför att få ge spelets spännande sandlådeutforskande och adrenalinpumpande taktiska action till spelare världen runt.

– Det här är det första actionspelet som vi ger ut under vårt eget namn, fortsätter Christofer Sundberg, chief creative officer och medgrundare av Avalanche Studios. Generation Zero utvecklas av ett litet men erfaret “triple indie”-team, med gott om kreativ frihet. Spelet blandar stealth-elementen och taktiken från våra egna jaktspel med den explosiva, plötsliga naturen hos våra större storbolagsfinansierade AAA-titlar på ett väldigt unikt sätt. För oss markerar det här starten på ett nytt spännande kapitel för Avalanche Studios som utgivare.

Generation Zero släpps någon gång under 2019. Här är premiärtrailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar