facebook_pixel
Före detta Telltale-vd:n Kevin Bruner stämmer Telltale Games

Före detta Telltale-vd:n Kevin Bruner stämmer Telltale Games

Kevin Bruner vad med och grundade Telltale Games när det begav sig sommaren 2004. I början av 2005 blev han vd, en roll som han lämnade i mars 2017, även om han fortfarande fanns kvar i styrelsen. Nu har Kevin Bruner stämt sina forna medarbetare.

Enligt Marin Independent Journal bottnar missnöjet i att Telltale Games enligt Kevin Bruner “inte gav honom tillräckligt informativt stöd” när han förberedde sig för att sälja sina ägarandelar. Istället för att tillgodose sina “kontraktuellt bundna skyldigheter” valde Telltale att avsluta alla former av kommunikation med Bruner, och därtill rösta ut honom ur styrelsen. Några större detaljer om hur händelserna skadat Bruner ges inte, men enligt Telltale Games är stämningen “meritlös” och “ett uppenbart försök att utkräva hämnd”.

Enligt en rapport av The Verge beskrivs Bruners tid som vd som “skadlig” och “kaotisk” för Telltale Games, och även bristfällig rent kreativt. Åtta månader efter att Bruner hade slutat som vd sade Telltale Games upp en fjärdedel av sina anställda, ett finansiellt beslut som vi förmodligen kan anta att Bruner var helt ovetande om innan det hände. Vi återkommer till ärendet när vi vet mera.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar