facebook_pixel
Cyberpunk 2077 är ett förstapersonsrollspel

Cyberpunk 2077 är ett förstapersonsrollspel

Som avslutning på Microsofts presskonferens presenterade The Witcher 3-utvecklarna CD Projekt Red sitt nya rollspel Cyberpunk 2077, i form av en ruggigt imponerade filmisk trailer. Några spelsekvenser fick vi inte, men nu har de första spelmekaniska detaljerna börjat dyka upp här och var på internet.

Cyberpunk 2077 har nämligen visats upp bakom lyckta dörrar på E3, bland annat för våra internationella kollegor, och vi kan bland annat konstatera att Cyberpunk 2077 är ett rollspel i förstaperson, med väldigt mycket skjutande (CD Projekt Red har dock tillbakavisat påståenden att spelet ska vara en ren förstapersonsskjutare).

Vidare kan man välja om man vill spela som man eller kvinna, och bestämma karaktärens utseende, även om man inte verkar kunna mixtra med  finare detaljer, såsom benstruktur. Man kan också ändra karaktärens bakgrundshistoria, något som påverkar berättelsen och handlingsmöjligheterna till viss grad.

Bilen som syntes i trailern är fullt körbar (den massiva staden inkluderar sex olika distrikt utan laddningstider) och spelet kommer vara väldigt “vuxet”, med gott om nakenhet och fult språkbruk. Tills vidare vet vi knappt något alls om storyn, men dessa detaljer räcker till för att åtminstone jag ska bli alldeles ifrån mig av ren förväntan!

Här är E3-trailern för Cyberpunk 2077 utifall du missade den tidigare.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar