facebook_pixel
Call of Duty: Black Ops 4 – Hands on

Call of Duty: Black Ops 4 – Hands on

Även om detaljerna är få, är Treyarch noga med att understryka att deras version av battle royale skiljer sig från övriga spel i genren. Tack vare Call of Dutys ikoniska spelbarhet är tanken att Blackout fortfarande ska kännas som just Call of Duty snarare än en blek PUBG-kopia. Att Activision vill ta del av den smarriga battle royale-kakan är uppenbart. Det återstår att se om Blackout lyckas vara lika beroendeframkallande som giganterna Fortnite och PUBG. Löftet om ett codifierat BR känns på förhand väldigt spännande.

Till skillnad mot PlayerUnknown’s Battlegrounds, kommer du i Blackout även få möjlighet att ta dig runt med flygfordon, en nyhet i royale-sammanhang. Även om vi ännu inte fått se mer än en koncepttrailer för spelläget, är det en ruggigt kittlande tanke att få hoppa ner på en enorm ”Best of Call of Duty”-karta och med den välbeprövade spelmekaniken försöka överleva – både på land, till havs och även i luften.

Även zombieläget lockar, och kommer denna gång bjuda på bataljer förlagda till olika tidsperioder. En av de tre zombiebanorna är en slags gladiatorinspirerad arena där fokus kommer att ligga på närstrider. En annan skådeplats är det sjunkande Titanic – för de stackars passagerarna har inte nog att bekymra sig över utan att behöva tampas med de vandrande döda.

Zombieläget ser på förhand mer varierat ut än i tidigare delar, och finns det någon slags story i Call of Duty: Black Ops 4, lär den visa sig tydligast i mötet med zombierna.

Utöver en fet revolver är Seraphs specialförmåga att lägga ut en Tac-Deploy, som tillåter lagkamraterna att återuppstå bakom fiendelinjen. Sneaky!

BEENOX, BATTLE.NET OCH PC-FOKUS

Pc-spelare har ofta hamnat i skymundan när det gäller Call of Duty, där konsolversionerna ofta har varit prio ett. Så sägs inte fallet vara i år, även om vi är sunt skeptiska till uttalandet. Activision vet hur stor pc-marknaden är, och denna gång har Treyarch tagit hjälp av Beenox för att utveckla en så väloptimerad datorversion som möjligt av Black Ops 4. Precis som Destiny 2 blir pc-utgåvan Battle.net-exklusiv, vilket öppnar för godsaker som röstchatt i olika spel (du kan köra Black Ops 4 samtidigt som du snackar med polaren som lirar Overwatch). Beenox menar också att de sett till att modifiera alla vapen i spelet så att de ska kännas så bra som möjligt för dig som spelar på pc. Battle.net har gett studion tillgång till onlinejättens expertis, ett samarbete som ska ha gett dem möjlighet att skapa en så stabil pc-version av BlOps4 som möjligt.

Utöver stabiliteten väntar förstås grafiskt lullull som 4K-upplösning i 60 fps, SLI-möjligheter och stöd för ultra wide-skärmar. Beenox är noga med att poängtera skalbarheten i inställningar baserat på prestanda; spelet ska flyta fint oavsett om du sitter med en monsterburk eller ett budgetbygge. Hur väl Beenox lyckas med pc-versionen visar sig i höst. Såhär på förhand ställer jag mig milt hoppfull till studions arbete med pc-portningen.

Även om Black Ops 4 i allra högsta grad känns som tidigare delar i serien rent spelmekaniskt, finns det tillräckligt många nya inslag för att jag ska känna mig uppriktigt nyfiken. Karaktärernas specifika specialförmågor, det ambitiösa zombieläget och kanske framför allt, Treyarchs tolkning av spelvärldens just nu hetaste spelläge battle royale, är alla spännande ingredienser som övertygar när pr-proffsen hos Treyarch förkunnar att Call of Duty: Black Ops 4 minsann kommer bli den mest återspelningsvärda delen i serien. Om studion lyckas leverera något storslaget med Blackout och fortsätter stödja spelet framöver med bland annat nya Specialists och kartor, är det mycket möjligt att årets Call of Duty kan bli såväl framgångsrikt som långlivat.

Läs också: Den bästa gaming-laptopen

I Black Ops 4 återfår du inte förlorad hälsa automatiskt, utan måste istället ta en spruta. #mertaktik
Sidor: 1 2

Om skribenten

Profilbild

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Liknande artiklar