facebook_pixel
Amy Hennig har slutligen lämnat Electronic Arts

Amy Hennig har slutligen lämnat Electronic Arts

Förra hösten lade Electronic Arts ner den hyllade Dead Space-studion Visceral Games (bara för att kort därpå köpa upp Respawn Entertainment), något som lämnade Amy Hennig i kläm. Nu har hon slutligen lämnat Electronic Arts, och siktar på att grunda en ny indiestudio inom kort.

Amy Hennig är mest känd för den Playstation-exklusiva Uncharted-serien, som hon var med och skapade hos Naughty Dog, och regisserade fram till del tre innan hon lämnade studion till förmån för Visceral Games nya Star Wars-spel. Det har dock visat sig att projektet var problemtyngt redan från start, och Amy Hennig fick aldrig det finansiella stödet hon behövde för att kunna ro i land ett Uncharted-doftande spel i Star Wars-universumet.

Nu har Amy Hennig som sagt slutligen lämnat Electronic Arts (egentligen slutade hon jobba där redan i januari), och för Eurogamer har hon berättat att hon för närvarande håller på att grunda en ny småskalig indiestudio (“mellan sex och åtta personer”) som främst kommer fokusera på VR. Av hennes Star Wars-titel finns det inte mycket kvar, även om delar av projektet flyttats över till EA Vancouver.

– Vancouver-studion jobbar på något rätt annorlunda, sade Amy Hennig. Det är inte egentligen… du vet, när du går “öppen värld” blir det ett helt annorlunda spel än det vi gjorde. Alla älskade vad vi höll på med, och jag skulle gärna se oss återuppliva det på något sätt, men det är komplicerat.

Med andra ord kan vi sluta drömma om det där linjära, hårt regisserade Star Wars-äventyret som så många av oss vill ha, för Electronic Arts verkar inte vara det minsta intresserade av att ge oss det.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar