facebook_pixel
To the Moon blir fullfjädrad animelångfilm

To the Moon blir fullfjädrad animelångfilm

2011 års To the Moon är en kultklassiker utan dess like, som undertecknad skäms över att jag fortfarande inte spelat. Nu har ytterligare belägg för To the Moons storhet presenterats: äventyrsspelet kommer nämligen få en fullfjädrad animerad långfilmsadaption!

To the Moon-skaparen Kan Gao levererar de strålande nyheterna i videon här nedan, och även om han tills vidare inte kan säga vilka studior som är involverade (vi vet dock att filmen kommer animeras i Japan av “en rätt stor aktör”) så får vi ända reda på att kinesiska Ultron Event Horizon kommer tillhandahålla en budget som “är större” än den för Kimi no Na wa (Your Name på engelska), Makoto Shinkais coming-of-age-berättelse som dominerade de japanska biograferna under 2016, och dessutom såg strålande ut rent animationsmässigt.

Kan Gao säger också att även om han inte kommer ha “absolut kontroll” över långfilmen, så kommer han ändå “kunna styra den åt rätt håll”. Därtill har han börjat “jobba mer aktivt” med sitt nästa spel, men eftersom gapet mellan To the Moon och uppföljaren Finding Paradise (som släpptes i slutet av fjolåret) var rätt massivt så lär vi nog få vänta ett bra tag på de första detaljerna om spel tre.

Här är Kan Gaos video om långfilmsadaptionen av To the Moon.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar