facebook_pixel
Rage 2 utecklas av svenska Avalanche Studios!

Rage 2 utecklas av svenska Avalanche Studios!

Under gårdagen avslöjades det något otippade Rage 2, officiellt och på riktigt. Senare idag väntar en gameplaytrailer, men redan nu har vi fått reda på att svenska Avalanche Studios sköter utvecklingen av spelet, tillsammans med originalets skapare Id Software.

Vidare har Rage 2 fått en egen avdelning på Bethesdas hemsida, där vi kan läsa att spelet kommer “föra samman en sann öppen värld-fps-upplevelse, där du kan gå vart som helst, skjuta vad som helst och explodera vad som helst”. Ett koncept som klippt och skuret för Avalanche Studios alltså, vars tidigare verk Just Cause varit väldigt duktigt på just det här med frihet och explosioner. Avalanche Studios släppte även ett sandlådespel baserat på Mad Max under 2015, så man har redan rejäla erfarenheter av postapokalyptiska världar, även om Rage 2 tycks bli betydligt mer färggrant än det rätt brunmurriga Mad Max.

Här är Avalanche Studios tweet om deras arbete med Rage 2.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar