facebook_pixel
Nordisk Film köper upp Avalanche Studios

Nordisk Film köper upp Avalanche Studios

Avalanche Studios är på gång! Bethesdas nya monstertitel Rage 2 utvecklas huvudsakligen av den svenska Just Cause-studion, och man har också hunnit grunda ett helt nytt kontor i Malmö. Inte nog med det: nu har dessutom mediebolaget Nordisk Film köpt upp 100 procent av studion.

Om detta är bra eller dåliga nyheter får framtiden utvisa (sannolikt måste vi vänta några år innan vi får ett svar på den frågan) men för Dagens industri berättar i alla fall Christofer Sundberg, en av Avalanche-grundarna, att det är “jättekul”, men att det fortfarande känns “märkligt att sälja något som man byggt upp från grunden”. Christofer Sundberg har förbundit sig att stanna kvar hos studion som chief creative officer i åtminstone två år, tillsammans med teknikchefen Linus Blomberg. “Men vi har ändå inga planer på att lägga av” tillägger Sundberg.

Nordisk Film (som redan tidigare ägde 20 procent av aktierna, värderade till 100 miljoner kronor) och Avalanche Studios skrev på det nya 912 miljoner kronor tunga avtalet i mitten av maj, men affären slutförs officiellt först när årsredovisningen godkänts i juni. Totalt har Avalanche Studios hela sex spelprojekt på gång just nu, och vi kommer få mer information om åtminstone några av dem under E3-mässan i Los Angeles om några veckor.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar