facebook_pixel
Metro Exodus försenas till första kvartalet 2019

Metro Exodus försenas till första kvartalet 2019

Metro Exodus, det tredje spelet i Metro-serien, har länge varit ett av årets mest lovande spel. Fram tills nu, det vill säga: Deep Silver (som numera ägs av THQ Nordic) och 4A Games har nämligen tagit till ett pressmeddelande för att berätta att Metro Exodus försenas till första kvartalet 2019.

Det verkar inte ligga någon större dramatik bakom förseningen. Deep Silver säger att de vill att “alla ska få uppleva det mest ambitiösa Metro-spelet hittills i dess bästa form” samtidigt som man även “hållit ett öga på utannonseringar av konkurrerande produkter”. Med andra ord vill man förmodligen ta sig ur höstkalabaliken, och slippa tänka på hur man ska locka bort spelare från både Call of Duty och Battlefield. Hittills vet vi inte särskilt mycket om spelvintern 2019 (utöver att Anthem släpps någon mot slutet av mars) så en lansering under januari eller februari kan mycket väl visa sig vara perfekt för Metro Exodus.

Slutligen säger också Deep Silver att Metro Exodus kommer närvara under E3-mässan om en månad, och att man kommer premiärvisa spelsekvenser från “en aldrig tidigare sedd miljö”. Spännande!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar