facebook_pixel
Level-redaktionen gör ett helt eget spel!

Level-redaktionen gör ett helt eget spel!

Vår kära konkurrent Reset Media, utgivare av multiformatsmagasinet Level, har beslutat sig för att utvidga sin verksamhet med spelutveckling. 198X utvecklas av den nya studion Hi-Bit Studios och söker budget via Kickstarter i detta nu, och självaste Tobias Bjarneby sitter i regissörsstolen medan flera andra Level-profiler också jobbar med spelet.

Hittills har man samlat ihop 14 161 av 56 786 efterfrågade dollar med 29 dagar kvar av Kickstarter-kampanjen, så det är lite svårt att avgöra varthän det barkar riktigt ännu. Du kan läsa mer om 198X på Loading.se, Levels hemsida, och vi får bland annat reda på att fem internationella pixelgrafiker lånar sina tjänster till spelet, däribland japanen Motocross Saito, vilket onekligen syns i spelets grafiska stil.

198X kommer blanda en massa olika genrer (beat ’em up, shoot ’em up, racingspel, ninjaspel och rollspel) och beskrivs som en “uppväxtskildring om att finna sig själv – och sitt självförtroende – i spel”. Lycka till, gubbar!

Här är Kickstarter-trailern för 198X.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar