facebook_pixel
Kolla även in

Kolla även in

8 spel att hålla utkik efter den närmaste tiden.

Andliga Theme Hospital-uppföljare, interaktiva dokumentärer och korsningar mellan Minecraft och Stardew Valley. Här är ett knippe lovande spel som kanske flugit under din radar.

Project Hospital

Releasedatum 2018

Utvecklare Oxymoron Games

Utgivare Oxymoron Games

Webb  oxymoron.games/projecthospital

Trots att det egentligen bara släpptes ett spel som Theme Hospital (vi menar just Theme Hospital) är vi många de senaste tjugo åren som med jämna mellanrum utbrustit: ”Som jag saknar spel som Theme Hospital!” Well, under 2018 får vi inte bara ett utan två nya tillskott i den sorgligt skrala sjukhus-management-genren. Nyligen skrev vi om Theme Hospital-veteranernas Two Point Hospital, men vi får inte glömma Project Hospital. Oxymoron Games debut är lika isometriskt men mindre absurt än sina genresyskon och ska istället lära oss om ”verkliga sjukdomar och skador, och hur de diagnostiseras och botas”. Inga ”Slack tongues” eller ”Alien dna” här inte. Däremot ser det fantastiskt pilligt ut på ett sätt som bara de bästa managementspelen kan uppbåda. På det här sjukhuset är du både läkare och arkitekt. Som om detta inte vore nog hoppas teamet att du ska modda in egna idéer och grejer i spelet. Helt sjukt!

Läs också: De bästa grafikkorten

Staxel

Release 2018?

Utvecklare Plukit

Utgivare Humble Bundle

Webb  playstaxel.com

Ett härligt blockigt, färgrikt, co-op-igt ”Minecraft möter Stardew Valley”. Ytan påminner om Mojangs kassako medan spelets själ verkar rikta sig främst mot virtuella lantisar med ett nedgånget lantbruk du (eller ni) ska skaka liv i, men i sann Minecraft-anda kan du också bygga världen, ett block i taget.

Kursk

Releasedatum 2018

Utvecklare Jujubee Studios

Utgivare Jujubee Studios

Webb jujubee.pl/games/kursk/en

12 augusti 2000 förliste K-141 Kursk, , en rysk atomubåt tillhörande Norra flottan, i Barents hav. Det dröjde sex timmar innan ryska flottan insåg vad som hade hänt och ytterligare tio timmar innan vraket lokaliserades. Samtliga 118 ombord miste sina liv. Ännu idag finns det frågetecken kring tragedin. Det är just denna händelse som ska återberättas i Kursk, som ska bli ”den första fullfjärdrade äventyrsdokumentären” i spelhistorien (utvecklarnas egna ord). Spelaren kliver in i rollen som en spion med uppgiften att skaka fram information om en särskild torped. Förutom att utforska ubåten i första person kommer vi tas med till Moskva och garnisonsstaden Vidyayevo. Av förklarliga skäl (eller rättare sagt, ouppklarade) kommer det vara en till stora delar spekulativ story som ska ta tio timmar av din tid. Det polska teamet sticker ut hakan ytterligare och hävdar att de vill låta spelaren ta del av nya idéer spelet igenom snarare än den speliga upprepning vi är vana vid.

Claws of Furry

Release Våren

Utvecklare Terahard

Utgivare Charm Games

Webb  clawsoffurry.com

I elfte timmen av Steam Greenlight fick Claws of Furry grönt ljus och någon i vår ska vi ta reda på om det var en bra sak. Vi gissar på ett rungande ”Ja” då du spelar som en ninjakatt som klöser sig igenom 40 hysteriska plattformsbanor. Spelet ska blanda modern action med klassiskt arkadiga beat ’em ups.

Twilight Path

Release Sommaren

Utvecklare Charm Games

Utgivare Charm Games

Webb charmgames.com

Från uppskattade Form-utvecklaren kommer ännu ett vackert VR-äventyr (Till Oculus Rift och HTC Vive) som ser ut att kunna bygga på virtual realitys styrkor. Det är en resa in i en drömsk, surrealistisk värld befolkad av gudar och andar med sinnrika pussel som ska sätta dina små grå på stora prov.

Smoke and Sacrifice

Release Ej fastställt

Utvecklare Solar Sail

Utgivare Solar Sail

Webb solarsailgames.com

En mor tvingas ge upp sitt barn och kliva ner i underjorden. Där väntar ett Don’t Starve-liknande öppet överlevnadsäventyr. Ju fler spel som släpps desto mindre är chanserna att de känns unika. Ska man inspireras kan man ju å andra sidan göra det av något riktigt bra. Så som Don’t Starve.

 

Those Who Remain

Release 2018

Utvecklare Camel 101

Utgivare Camel 101

Webb thosewhoremain.com

Skräckspel är ungefär som avokadon; de flesta ser lockande ut vid första anblick men skalar man bort ytan blir det allt som oftast en besvikelse. Idén med Those who Remain är att du måste hålla dig vid genom att hålla dig i ljuset. Har du sett Lights Out vet du att det är en hyfsat otäck skräckpremiss.

Aftercharge

Release Sommaren

Utvecklare Chainsawesome

Utgivare Chainsawesome

Webb afterchargegame.com

”Vi ska skjuta i neon” sjöng Lena Philipsson för 30 år sedan. Ungefär. I läckra Aftercharge spelar sex spelare i lag om tre. Osynliga robotar gör upp med en odödlig säkerhetsstyrka och robotarnas uppgift är att förinta sex lysande objekt medan säkerhetsstyrkan gör allt i sin makt för att skydda dem.

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar