facebook_pixel
HeatoN och Potti leder nya esportsatsningen Svenska Elitserien

HeatoN och Potti leder nya esportsatsningen Svenska Elitserien

De svenska esportprofilerna Emil “HeatoN” Crhistensen och Tommy “Potti” Ingemarsson har meddelat att de startat Svenska Elitserien i esport. Den första säsongen inleds med Counter-Strike: Global Offensive, och i potten finns priser till ett värde av massiva 750 000 kronor!

– Min vision är att Svenska Elitserien i esport ska spegla det SHL gör för hockeyn och det Allsvenskan gör för fotbollen, säger Potti i ett pressmeddelande. Avsaknaden av organisation, lokala lag och lokala serier gör att miljontals talanger och spelintresserade världen över är hänvisade till att enbart spela i sovrummet, istället för att få ledare, ett sammanhang och en seriös struktur för sitt spelande. På sikt ska lagen kunna leva på esport, precis som många kan leva på att spela i division ett i fotboll.

Du kan läsa mer om Svenska Elitserien på den officiella hemsidan, och från och med den 1 augusti kommer man kunna anmäla sig till ligan via Esportal.com  Här är en video där HeatoN och Potti förklarar upplägget närmare.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar