facebook_pixel
GSC Game World har utannonserat Stalker 2

GSC Game World har utannonserat Stalker 2

Stalker: Shadow of Chernobyl släpptes våren 2007, och var en bristfällig men oerhört fascinerande sandlådeskjutare. De ukrainska utvecklarna GSC Game World lades ner i slutet av 2011, men återuppstod under 2014, och nu har man lanserat en hemsida för att avslöja att man håller på att utveckla Stalker 2, med planerad lansering någon gång under 2021.

Den här informationen är bokstavligt talat det enda vi har att gå på för tillfället, så det finns inte så mycket mer att säga om det hela. Värt att nämna är dock att många av de ursprungliga Stalker-utvecklarna inte längre jobbar hos GSC Game World – flera av dem jobbar hos Vostok Games, som för tillfället utvecklar både det Tjernobyl-belägna battle royale-spelet Fear the Wolves och det synnerligen Stalker-doftande Survarium.

Därtill håller polska Get Even-utvecklarna The Farm 51 också på att utveckla Chernobylite, ett spel med Tjernobyl och dess radioaktiva zon som fond, så vem vet, kanske blir Stalker-doftande spel i Stalker-doftande miljöer en av de kommande årens största trender, redan innan Stalker 2 hinner ut på marknaden?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar