facebook_pixel
Grym prestanda i minimalt format

Grym prestanda i minimalt format

Med GTX 1080 Ti Mini har Zotac skapat världens minsta 1080 Ti-kort, vilket passar i 99% av alla system.

Att Zotac kan grafikkort vet vi, likaså vet vi att GTX 1080 Ti är ett av de kraftfullaste gamingkorten på marknaden i skrivandes stund, ett kort som i de flesta fall både är långt och brett för att hantera kylning och överklockning. Detta har även gjort att kortet bara setts i större chassin. Men detta har Zotac med sitt Mini ändrat helt på.

1080 Ti Mini mäter bara 21,1 centimeter i längd och upptar två kortplatser vilket gör att det även passar i minimala chassin. Kortet kommer med 11 gigabyte GDDR5-minne och kör med en grundfrekvens på 1506 MHz, vilken kan boostas till 1620 MHz.

Bara för att kortet krympt så innebär inte detta att kortet även blivit svalare och för att hantera värmeutvecklingen så har Zotac kombinerat en effektiv kopparbas-baserad kylfläns med en två bredbladade fläktar; en på 90 och en på 100 millimeter, vilka håller kortet svalt under normalt till tyngre spelade.

När vi däremot belastar kortet maximalt så måste fläktarna prestera maximalt vilket även medför en högre fläktnivå vilket gör att vi inte, av denna anledning, rekommenderar att kortet placeras i ett för trångt utrymme. I övrigt så är detta ett bländade kort och ett suveränt val för dig som vill ha en toppresterande bärbar lanparty-rigg.

Läs också: De bästa flygspakarna

80 %

GRAFIKKORT

Zotac GeForce GTX 1080 Ti Mini

Ca 8 999:-

zotac.com

MÅTT (H x B x D): 125 x 41 x 211 mm / MINNE: 11 GB GDDR5 / MINNESBUSS: 352 bitar / KLOCKFREKVENS: 1506–1620 MHz / MINNESKLOCKA: 11 GHz / ANSLUTNINGAR: 3 DP + HDMI + DVI/ KYLNING: 90+100 mm-fläktar / REK PSU: 600 watt / STRÖMANSLUTNING: 2 st 8-pinnars

Om skribenten

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar