facebook_pixel
Ganska många zombier i ny World War Z-trailer

Ganska många zombier i ny World War Z-trailer

I slutet av fjolåret avslöjades ett spel baserat på World War Z. Boken då, antar vi, eftersom Brad Bitt fortsätter lysa med sin frånvaro i pr-materialet. Däremot verkar det som att spelet tar till vara på filmens mest minnesvärda moment, det vill säga zombierna själva och deras rörelsemönster.

I World War Z rör sig zombierna nämligen betydligt snabbare än normalt, och deras enorma antal gör att de påminner om en tidvattenvåg när de väller fram över landskapet och klättrar på varandra för att ta sig över hinder, såsom enorma murar. Att replikera det hela i spelform har sannolikt inte varit lätt alls, men av trailern att döma så verkar Saber Interatctive ha lyckats – hundratals zombier syns på skärmen samtidigt, men tycks ändå reagera individuellt på att bli skjutna i ansiktet eller slungas iväg av explosioner, allt i en uppkopplad miljö där spelarna samarbetar för att pressa tillbaka köttväggen med alla tillgängliga medel.

World War Z släpps “snart”. Här är den nya trailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar