facebook_pixel
Fallout 76 avslöjat, verkar vara ett överlevnadsspel?

Fallout 76 avslöjat, verkar vara ett överlevnadsspel?

Under gårdagen skrev vi om Bethesdas mystiska Twitch-sändning som antydde ett nytt Fallout, och mycket riktigt hade den första teasern för Fallout 76 premiär igår kväll. Bethesda själva har inte sagt mycket om spelet, men det verkar som att det rör sig om ett onlinebaserat överlevnadsrollspel?

Dessa uppgifter har nått oss via Kotaku och Jason Schreier, och eftersom Jason Schreier har rätt betydligt oftare än han har fel så kan vi nog börja tona ner förväntningarna en smula. Enligt källor ska Fallout 76 vara “ett experimentellt nytt spel i serien” som är “tungt inspirerat av spel som Day Z och Rust” (och Rust är ju jättebra!).

Fallout 76 kommer ändå innehålla både quests och en berättelse, och det kommer också bygga vidare på basbyggandet från Fallout 4. Spelets titel syftar på Vault 76, som redan är etablerat i Fallout-unviversumet och var tänkt att öppnas redan 20 år efter atombombskriget, vilket rimligtvis torde innebära att Fallout 76 kommer utspelas betydligt tidigare och innehålla färre mikrosamhällen än resten av seriens spel.

Slutligen lär Fallout 76 vara under utveckling både hos Bethesdas huvudkontor i Maryland och den nya studion i Texas, som tidigare var känd som Battlecry Studios och jobbade på den numera nedlagda hjältebaserade onlineskjutaren Battlecry. Vi kommer få se mycket mer av Fallout 76 i samband med E3 den 10 juni.

Här är den första teasern för Fallout 76.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar