facebook_pixel
Electronic Arts förbinder sig till lansering i mars för Anthem

Electronic Arts förbinder sig till lansering i mars för Anthem

Jag ser fram emot lanseringen av Anthem. Inte för att jag faktiskt vill spela det, utan för att jag vill få reda på vad spelet innebär för både Electronic Arts och Biowares framtid. Och nu har EA, precis som väntat, förbundit sig till en lansering i mars nästa år.

Dessa nyheter når oss via Eurogamer, som skriver att Electronic Arts Blake Jorgensen ska ha sagt att Anthem “kommer skeppas under årets sista kvartal, och under det kvartalets sista månad” under ett samtal med branschanalytiker. Med “året” menas i det här fallet finansåret 2018, som för de flesta företag tar slut den sista mars (det är därför som så många spel tvingas ut ur dörren i just slutet av mars, däribland Electronic Arts och Biowares eget Mass Effect: Andromeda i fjol, vilket så här i efterhand kanske inte var jättelyckat).

Vidare ska Blake Jorgensen också ha sagt att Electronic Arts är “konservativa” med förhoppningarna på den inledande försäljningen av Anthem, detta eftersom det handlar om en “ny ip” och att man förmodligen kommer ha ett “begränsat lager” av spelet eftersom det kommer ut precis i slutet av finansåret (vilket får det att låta som att spelskivorna kommer börja tryckas upp i sista möjliga stund för att maximera utvecklingstiden).

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar