facebook_pixel
“Deus Ex är inte dött”

“Deus Ex är inte dött”

Turerna kring Deus Ex har varit många. Förra året sade utvecklarna Eidos Montreals David Anfossi att studion framöver kommer att fokusera på onlinespel. Innan dess gjorde det klart att studion inte hade tid att prioritera ett nytt del i den älskande cyberpunkserien.

Nu är dock Anfossi tillbaka med ett klargörande. Efter att ha blivit utfrågad av PCGamesN, lovade studions högsta höns att serien absolut inte ska räknas ut ännu.

Deus Ex är inte dött. Det kan jag bekräfta.

Dock ska ingen förvänta sig en uppföljare till Mankind Divided inom kort. Anfossi påpekar att studion har nog med arbete just nu.

Deus Ex är studions varumärke och vi är fästa vid serien. Men vi kan inte göra allt på samma gång. Så just nu har vi Shadow of the Tomb Raider, vi jobbar med Crystal Dynamics på The Avengers, och så har vi ett tredje spel under utveckling. Det är nog för tillfället.

PCGamesN hävdar att det där hemliga tredje spelet rör sig om ett projekt baserat på Guardians of the Galaxy-filmerna. Vi lär alltså få vänta ytterligare på mer kvalitetstid med Adam Jensen, men vi får mer Rocket Raccoon istället. Bra byte, tycker jag ändå.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar