facebook_pixel
De visuella romanerna flyr till GOG, Sunrider: Mask of Arcadius är gratis

De visuella romanerna flyr till GOG, Sunrider: Mask of Arcadius är gratis

Under gårdagen skrev vi om den fortsättningsvis oklara tillvaron för “vuxna” visuella romaner på Steam. Även fast Valve tycks ha ryggat tillbaka ganska rejält känns det som att genrens aktörer kan få en rejäl knäpp på näsan lite när som helst, vilket lett till att de börjat söka efter alternativ.

Sagt och gjort: utgivarna Manga Gamer och Sekai Project har lanserat en rad visuella romaner på GOG, de första av sitt slag, däribland Higurashi When They Cry som åtminstone undertecknad uppskattade väldigt mycket i dess animeform (även om “vuxenheten” främst visade sig i form av övervåld istället för nakenhet, som tycks vara Valves största stötesten med genren på Steam).

Därtill är Sunrider: Mask of Arcadius helt gratis just nu, ett spel som av allt att döma kombinerar strategiska strider med stora rymdrobotar och söta animeflickor. Här är en trailer.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar