facebook_pixel
De bästa fotbollsspelen i världen – i samarbete med Sportal.se

De bästa fotbollsspelen i världen – i samarbete med Sportal.se

Fotboll är världens största sport, och därför är utbudet på alla typer av fotboll stort. Alltifrån FIFA, till managerspel till bordsfotboll finns ute på marknaden.
Fotboll engagerar människor. Själva sporten är den idrott som har flest utövare världen över, och till följd av detta är de olika typerna av fotbollsspelen många. Det mest kända fotbollsspelet är FIFA, som ges ut av EA Sports en gång om året och har gjorts så ända sedan 1994.
Ett annat oerhört stort och känt fotbollsspel är Pro Evolution Soccer, vilket dock inte har riktigt lika många spelare som FIFA.
Football Manager är ytterligare ett oerhört populärt fotbollsspel, där du, som namnet säger, istället är manager över ett fotbollsspel. Du sköter då allt ifrån klubbens transfers, ekonomi, träningar till formationer. Till skillnad från FIFA tittar du på matcherna, istället för att själv styra spelarna. Laguppställningar, byten och så vidare är det dock du som ansvarar för.

Bäst i test – och gratis

Om du vill hitta gratis & roliga fotbollsspel så har vi bra tips att komma med där också. Ett exempel är det högt rankade onlinespelet ManagerZone, som funnits sedan år 2001. Där har du precis som i Football Manager ansvar över ett fotbollslag, eller för ett ishockeylag om du så önskar.
Andra fotbollsspel som finns på marknaden är givetvis ett sådant som bordsfotboll, vilket alltid är en trevlig underhållning att sysselsätta sig med tillsammans med en vän eller tre.
Oavsett vilket spel du fastnar för, kan vi garantera dig att fotboll alltid är underhållande. Kanske är du den otålige, energifyllda typen som bara vill styra spelarna själv och inte klarar av att följa matchen från sidlinjen? Då är FIFA spelet för dig.
Eller så föredrar du att bygga och strukturera ett lag från grunden. Då är Football Manager ditt spel. Om du tror att du skulle gilla Football Manager kan du alltid börja med att testa ManagerZone, då det är gratis.

Om skribenten

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar