facebook_pixel
Call of Duty: Black Ops 4 skippar enspelarkampanj, introducerar battle royale

Call of Duty: Black Ops 4 skippar enspelarkampanj, introducerar battle royale

Igår kväll introducerade Activision och Treyarch sitt Call of Duty: Black Ops 4 för omvärlden. Du kan se den kompletta presentationen här, men om du föredrar individuella trailers istället kan du kolla in dem här nedan, tillsammans med de första skärmdumparna.

Först och främst: ja, Call of Duty: Black Ops 4 kommer skippa den traditionella storykampanjen (“vi väver in narrativet i vart och ett av de andra spellägena” hälsar Treyarch) och ja, vi kommer få ett battle royale-läge istället. Det kallas för blackout och bjuder på ett potpurri av platser och vapen från Black Ops-seriens nära tioåriga historia, och en karta som ska vara “1500 gånger större än Nuketown”. Dessutom kommer spelare kunna använda sig av både mark-, sjö-, och luftgående fordon för att ta sig fram genom den vidsträckta världen.

Call of Duty: Black Ops 4 innebär också en nysatsning på pc-publiken. Precis som Destiny 2 kommer spelet bli Battle.net-exklusivt (ingen Steam-version!) men i gengäld har Blizzard hjälpt Treyarch med att anpassa Black Ops 4 till pc-formatet, med mängder av alternativ för exempelvis ultrabreda monitorer och upplåst bildhastighet.

Slutligen väntar även både traditionell Call of Duty-multiplayer (denna gång med hälsomätare och jordnära rörelseschema) och ett till synes ännu större fokus på zombie-läget än tidigare, med vitt skilda scenarier och inställningar (ungefär som mutators i Unreal Tournament) som ska höja variationen. Dessutom ska man kunna spela tillsammans med bottar, om man föredrar deras sällskap framom verkliga spelare.

Call of Duty: Black Ops 4 släpps den 12 oktober. Här är en trailer- och skärmdumpskavalkad!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar