facebook_pixel
Bigben Interactive köper upp Styx-utvecklarna Cyanide Studios

Bigben Interactive köper upp Styx-utvecklarna Cyanide Studios

Franska Cyanide Studios är inte ett namn som är synonymt med kvalitet, men väl med mångfald. I fjol släppte man smygarspelet Styx: Shards of Darkness (recension), och för tillfället utvecklar man vitt skilda titlar som Call of Cthulhu, Werewolf: The Apocalypse och Space Hulk: Tactics.

Dessa tre kommande titlar kommer fortfarande ges ut av Focus Home Interactive, men nu har franska konkurrenten Bigben Interactive köpt upp Cyanide Studios för 20 miljoner euro enligt Gamesindustry.biz. Affären förväntas slutföras juni, och Cyanides vd och medgrundare Patrick Pligersdorffer kommer fortsätta leda studion och bibehålla “kreativ självständighet”. Utöver de tre nämnda titlarna ska Cyanide Studios ha ytterligare sex(!) titlar under utveckling, även om den siffran också inkluderar mobilspel och liknande småskaliga projekt.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar