facebook_pixel
Avalanche Studios expanderar till Malmö

Avalanche Studios expanderar till Malmö

För en vecka sedan fick vi reda på att svenska Avalanche Studios samarbetar med Id Software under utvecklingen av Bethesdas nya monstertitel Rage 2. Uppenbarligen har det här lett till ett ökat behov av arbetskraft, till den grad att Avalanche grundat en helt ny studio i Malmö.

I ett pressmeddelande får vi reda på att Sara Ponnert har utsetts till studio manager (tidigare hos Pan Vision och Sony Ericsson Mobile) och hon kommer tillsammans med en kärntrupp av veteraner från Avalanche-studion i Stockholm anställa för “dussintals nya positioner”, och “ännu fler i framtiden”. Malmö valdes för “dess unika läge, rika kultur och framför allt för dess blomstrande spelutvecklar-community”, och detta innebär att man bland annat kommer dela stad med The Division-utvecklarna Massive Entertainment. Sämre grannar kan man ju ha!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar