facebook_pixel
Artifact – Förhandstitt

Artifact – Förhandstitt

Valve har ett ess i skjortärmen med Artifact, sitt Dota 2-baserade kortspel.

Av Tim Clark

Valve har gjort gemensam sak med den legendariske Magic the Gathering-skaparen Richard Garfield för att skapa ett digitalt kortspel satt i Dota 2-universumet. För att få en snabb uppfattning om av detta är: tänk dig att konventionella kortspel är som schack (och ja, vi vet att de inte är det egentligen), så är Artifact den där 3D-versionen som Spock spelar ombord på Enterprise.

Varje match utspelar sig på tre bräden, vilka representerar banorna (lanes) från Dota 2-kartorna. Du spelar ut kort i de här banorna för att anfalla motspelarens byggnader, och skydda dina egna.

I basspelet finns mer än 280 kort, samt 44 hjältar. En kortlek består av minst 40 kort (inklusive fem hjältar). Att byta och sälja på Steam-marknaden låter dig utöka din kortsamling utan att förlita dig för mycket på slumpmässiga kortpaket.

Utvecklare

Valve

Utgivare

Valve

Webb

twitter.com/playartifact

Release

Slutet av 2018

När en omgång är över kommer enheterna att slåss. Om inga motståndare finns, så attackerar de tornen istället. Håll utkik efter coola animationer när du spelar ut trollformler, samt de bedårande små imparna som roar sig vid sidlinjerna.

Inte free to play

Beroende på vilka färgkombinationer din lek är byggd med, så får du anpassa dig till olika spelstilar. Till exempel att förhala spelet tills du har råd med kraftfulla trollformler, eller förlita dig på tidiga, snabba attacker.

Många hjältar känns igen från Dota 2, andra är nya skapelser. I takt med att spelet expanderar förväntar sig Valve att karaktärer kan komma att börja sina karriärer i Artifact, för att sedan dyka upp i Dota 2.

Till skillnad från Dota 2 så kommer inte Artifact att köra med free to play-modellen, så vi förväntar oss ett inledande pris för att komma igång, med möjligheten att köpa eller byta kort med tiden.

Läs också: Den bästa gaming-laptopen

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar