facebook_pixel
Wallace & Gromit-skaparna gör finstämt förstavärldskrigsäventyr

Wallace & Gromit-skaparna gör finstämt förstavärldskrigsäventyr

Wallace & Gromit- och Fåret Shaun-skaparna Aardman Studios har inlett ett samarbete med Bandai Namco och Digixart för att ge oss det till synes finstämda förstvärldskrigsäventyret 11-11: Memories Retold. Kolla in premiärteasern här nedan!

I teasern hör vi en uppläsning av den kanadensiske poeten John McCraes dikt In Flanders Fields, som han skrev under just första världskriget. Speltitelns 11-11 hänvisar till den 11 november 1918, datumet då vapenstilleståndet i Compiègneskogen slöts mellan ententen (en allians som leddes av Storbritannien, Frankrike och Ryssland) och det Tyska riket, och markerade slutet för stridigheterna på västfronten. Förhandlingarna ägde rum i en järnvägsvagn parkerad i Compiègneskogen i Picardie i norra Frankrike, och chanserna är väl rätt hyfsade att vi kommer få besöka just den här skogen i det här spelet.

Här är premiärteasern för 11-11: Memories Retold.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar