facebook_pixel
Valve har köpt upp Firewatch-utvecklarna Campo Santo

Valve har köpt upp Firewatch-utvecklarna Campo Santo

“Valve utveckar inte spel längre” brukar folk på internet gnälla. “Eller i alla fall inte de där enspelarspelen som jag vill ha, istället gör man ett kortspel baserat på Dota 2“.

Men nu är det nya tider, inte bara för att Valve-chefen Gabe Newell sagt att “Valve kommer börja släppa spel igen“, utan även för att man köpt upp Firewatch-utvecklarna Campo Santo, vars tolv anställda kommer flytta in i Valves huvudkontor i Bellevue, Washington.

Campo Santo berättar mer om affären på den egna bloggen. Det verkar inte ligga särskilt mycket dramatik bakom det skedda (det verkar till stora delar handla om likartade värderingar och en vilja att göra ungefär samma saker) och man kommer fortsätta utveckla In the Valley of Gods (som utannonserades i slutet av fjolåret) fast numera med Valves tekniska kunnande och finansiella muskler i ryggen, vilket utifrån sett känns rätt positivt?

Här är den gamla utannonseringstrailern för In the Valley of Gods.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar