facebook_pixel
Snart försvinner en del av musiken från Grand Theft Auto 4

Snart försvinner en del av musiken från Grand Theft Auto 4

Att utgångna musiklicenser kan tvinga bort spel från digitala butiker är inget nytt, tyvärr. Förra våren fick vi ett av de mest dramatiska exemplen i form av finska Remedy Entertainments actionthriller Alan Wake, som man numera inte överhuvudtaget kan inhandla via onlinebutiker som Steam (men man kan fortfarande ladda ner det om man äger det). Och nu kommer ett annat storspel drabbas av samma öde, om än i en betydligt mindre skala.

Grand Theft Auto 4 släpptes för tio år sedan. Detta innebär, enligt Kotaku, att en del av rättigheterna till spelets soundtrack kommer löpa ut den 26 april, och enligt Gamespot (som talat direkt med utvecklarna Rockstar) kommer den ryska popstationen Vladivostok FM drabbas hårdast, med en rad låtar som måste tas bort och ersättas med nya. Även låtar på andra radiostationer kommer tas bort, även om vi inte vet exakt vilka i dagsläget.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar