facebook_pixel
Sea of Thieves ska få ett halvt dussin stora uppdateringar i år

Sea of Thieves ska få ett halvt dussin stora uppdateringar i år

Sea of Thieves tycks verkligen kunna bli Rares stora comeback, med ett mestadels framgångsrikt släpp och goda recensioner. En återkommande kritik, som jag själv påpekade i min recension, är dock att spelet fortfarande känns tomt på innehåll. Vi satte t.o.m. samman en önskelista för vad vi önskar att spelet innehöll.

Det hoppas Rare nu kunna återgärda, då de annonserat sina planer för spelet fram tills årsskiftet. Den stora nyheten är att de planerar sex stycken stora uppdateringar under 2018. I deras utvecklingsdagbok klargörs hur de vill att de här uppdateringarna ska förändra spelet:

  • Föra samman spelare på intressanta sätt och uppmuntra olika sorters interaktion mellan spelare.
  • Berika världen som spelare äventyrar i.
  • Ge spelare nya sätt att spela.
  • Ge spelare mer variation i mål och belöningar.
  • Bredda resan till att bli Pirate Legend, och vad som kommer därefter.

Jag ska inte ljuga, det här låter fantastiskt. Den första uppdateringen släpps i maj och går under namnet The Hungering Deep. Denna ska introducera ett nytt AI-hot, och ytterligare nyheter som ännu inte annonserats. Denna följs i sommar av Cursed Sails och Forsaken Shores, som introducerar nya skeppstyper, mekaniker, och belöningar. I samband med dessa adderingar kommer spelet även introducera nya utmaningar varje vecka som ska introducera de nya mekanikerna.

Om Rare kan leverera på de här löftena så kan Sea of Thieves vid årsslutet vara betydligt närmare att leva upp till sin potential. Jag håller i alla fall tummarna. Om inte annat kan du följa våra strapatser på de sju haven när vi streamar Sea of Thieves då och då på YouTube!

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en fru, två katter och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar