facebook_pixel
Mikrotransaktionerna kommer tas bort permanent ur Middle-earth: Shadow of War

Mikrotransaktionerna kommer tas bort permanent ur Middle-earth: Shadow of War

Förra hösten släppte Warner Bros och Monolith sitt efterlängtade Middle-earth: Shadow of War, uppföljaren till Shadow of Mordor, en av 2014 års största positiva överraskningar . Jag uppskattade Shadow of War rejält (jag gav det 86 procent i vår recension) och tyckte inte att de ack så omtalade mikrotransaktionerna kom särskilt mycket i vägen, men att påstå att spelet inte skulle ha varit bättre utan dem vore en ren lögn.

Nu har Monolith, något överraskande, utannonserat att alla former av mikrotransaktioner och tillhörande system (inkusive ingame-butiken, guldvalutan och war chests, som innehåller orcer) tas bort permanent från Middle-earth: Shadow of War från och med den den 17 juli. Om spelare fortfarande har kvar guld på sitt konto vid den här tidpunkten kommer det omvandlas till ingame-föremål istället, förhoppningsvis rätt bra sådana.

Därtill kommer man bearbeta spelets sista akt (kallad för Shadow Wars, där spelaren ombads försvara och återta ett oproportionerligt stort antal fästningar jämfört med resten av spelet) genom att “strömlinjeforma” upplevelsen och lägga till “nya berättelsemässiga element”. Monolith lovar också ytterligare uppdateringar till Middle-earth: Shadow of War i framtiden, såsom nya spelarskins, nya förmågor och uppdateringar av progressionen.

Möjligheten att inhandla guld i Middle-earth: Shadow of War kommer upphöra helt den 8 maj.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar