facebook_pixel
Lootlådorna i Overwatch, Fifa 18 och CS: GO bryter mot de belgiska hasardspelslagarna

Lootlådorna i Overwatch, Fifa 18 och CS: GO bryter mot de belgiska hasardspelslagarna

Förra hösten rapporterade vi att belgiska Gaming Commision ville förbjuda blinda lootlådor i Europa. Nu har önskningar omvandlats till handlingar, för nu har man fastslagit att lootlådorna i vissa titlar måste bort, eftersom de strider mot Belgiens hasardspelslagar.

Fyra stortitlar har granskats i sömmarna – Star Wars: Battlefront 2, Overwatch, Fifa 18 och Counter-Strike: Global Offensive – varav de tre sistnämnda måste genomföra stora förändringar för att undvika dryga böter och fängelsestraff för förövarna (upp till 800 000 euro och fem års fängelse, men de straffen kan “fördubblas” eftersom minderåriga är involverade). Du kan läsa den fullständiga Google-översatta rapporten här.

Fifa 18-utvecklarna Electronic Arts har, å andra sidan, sagt att de “välkomnar dialog med minister Koen Geens” (som lett undersökningarna av nämnda titlar) och är “säkra på att våra spel utvecklas och implementeras etiskt och lagligt världen runt”. Med andra ord lär vi få gott om anledningar att återvända till det här ämnet i framtiden, inte minst eftersom Nederländerna också kom fram till likartade slutsatser som Belgien förra veckan.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar