facebook_pixel
Jaha, nu har någon målat en Elite Dangerous-logga över hela galaxen

Jaha, nu har någon målat en Elite Dangerous-logga över hela galaxen

Det är något grundlöst fascinerande med det poänglösa. När någon spenderar en enorm mängd tid på något som enligt alla konkreta normer har absolut noll värde, men som man ändå bara måste imponeras av. Egentligen finns det väl bara ett ord som passar något sådant: konst.

Så var beredda på lite konst, hörni. För ni ska nu introduceras till Commander Malibu, en person som är ganska förtjust i Elite Dangerous. Så förtjust var han att han ville skapa någon slags hyllning till spelet. Och vad är egentligen mest passande för ett spel där man kan åka var man vill i ett ändlöst universum?

Svaret Malibu landade på var “spendera en månad med att rita Elite Dangerous-loggan över hela galaxen”. Sedan gjorde han det.

Ja, ni ser ju. Det är något alldeles särskilt med den här typen av dedikation som man liksom bara kan absorbera med gapande fascination. Det är fantastiskt, det är underbart, det är konst.

Commander Malibus verk är drygt 36400 ljusår stort och tog sammanlagt 6500 hopp att färdigställa. På vägen fick han hjälp av en kamrat som reparerade hans skepp, då han vägrade använda utposter på sin resa. Givetvis.

Hela resan har han dokumenterat i det här inlägget. Vi här på PC Gamer saluterar dig, Commander Malibu.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar