facebook_pixel
Fortnite är officiellt större än Minecraft (på YouTube)

Fortnite är officiellt större än Minecraft (på YouTube)

Fortnite blir bara större och större. Ett tag såg det ut som att Playerunknown’s Battlegrounds skulle förbli odiskuterad hövding över battle royale-genren, men Epic Games konkurrent har gått från klarhet till klarhet på senare tid. Den senaste milstolpen är att spelet nu har gått om Minecraft som det mest populära spelet på YouTube. Det har Matchmade rapporterat.

Det ska dock sägas att det här tronbytet inte bara beror på Fortnites pågående succé. Minecraft har sett ett stadigt sjunkande intresse sedan förra sommaren, och Fortnite är ännu långt ifrån de siffrorna som Mojangs best hade i sin toppform.

Detta är dock icke desto mindre ett stort tecken på vilken otrolig framgångsvåg Fortnite just nu surfar på. Bara sedan årsskiftet har antalet sedda videor om spelet ökat med 151%. Det här skapar givetvis en feedback-loop där fler content creators skapar mer Fortnite-videor för att få en del av kakan. Mycket pekar alltså på att kurvan kommer att fortsätta uppåt ett tag framöver.

Diagram som visar Fortnites uppåtgående kurva i antal YouTube-tittare.

 

Så vad beror detta på? Matchmade gör givetvis den uppenbara poängen att Fortnites Battle Royale-läge är free-to-play, i motsats till PUBG. Dessutom är det tillgängligt på fler plattformar än sin pc- och Xbox-exklusiva konkurrent. Minecraft är å andra sidan flera år gammalt och har inte alls nyhetens behag längre, något Fortnite ännu kan gotta sig i. Hur som helst så ska det bli intressant att se hur mycket större Fortnite kan bli på den allt viktigare YouTube-scenen. Och hur ska PUBG svara? Den som överlever får se.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en fru, två katter och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar