facebook_pixel
Färgintensiv tungviktare

Färgintensiv tungviktare

Med futuristiska former, 15 programmeringsbara makrotangenter och hela 13 olika RGB-zoner ger Dells Alienware tyngd i vår gamingvardag.

Mekaniska tangentbord är många gånger tyngre jämfört med mer traditionella, kontorsbaserade alternativ. Dell tar dock detta till ytterligare en nivå med AW768 som är en riktig tungviktare på nästan 1,5 kilo. Vi var från början lite skeptiska till detta men blev grymt överraskade över den känsla och stabilitet det tillförde, framför allt under mer intensiva spelsessioner när tangenterna trycks ner likt spikar från en spikpistol.

Alienwares senaste skapelse har som nämnts flera RGB-zoner som också omfattar framsida och de vinklade hörnen, något som skapar en fin stämning. Då det är texten på tangenterna som lyser upp blir nivån helt perfekt.

Självklart har AW768 både anti-ghosting och N-key rollover för alla tangenter, och med en polling rate på 1 000 hertz så går det sjukt snabbt och vi får en precision och känsla i nedslagen som är svårmatchad – framför allt då detta tangentbord fungerar lika bra att skriva på som det gör till gaming.

Vi får här även ett rullhjul för volym och kan justera höjden i tre lägen. Den medföljande programvaran gör det till en barnlek att modifiera ljuszonerna, men vad som är värt att notera och som drar ner betyget något är att själva huvudkonceptet, Alien FX, som anpassar belysningen efter spelen som liras, bara fungerar med en Alienware-baserad pc eller bärbar dator.

Läs också: De bästa flygspakarna

85 %

TANGENTBORD

Alienware Pro Gaming AW768

Ca 1100:-

dell.com

MÅTT (H x B x D): 499 x 172,3 x 34,8–54,2 mm / VIKT: 1460 gram / ANSLUTNING: USB / ANTIGHOSTING: 100 % / KEY ROLLOVER: N-Key Mode / BELYSNING: Full RGB / KABELLÄNGD: 2 m / POLLING RATE: 1000 Hz (1 ms) / MAKROKNAPPAR: 15 st

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar