facebook_pixel
Ett nytt Bioshock utvecklas just nu i hemlighet

Ett nytt Bioshock utvecklas just nu i hemlighet

Igår publicerade Kotaku ett djuplodande reportage om Mafia III-utvecklarna Hangar 13. I texten gräver de i studions besvärliga tid efter att deras debutspel Mafia III inte blev den kritiska eller ekonomiska framgången som utgivarna 2K förväntade sig. Det är en fascinerande och lite deprimerande inblick i hur en studio med potential snubblat ur rampljuset.

Det är dock inte det som de flesta tagit med sig ur artikeln. Istället är det en snabb avvikelse som fått de flesta att spetsa öronen. Den där det nämns att vissa av Mafia III-teamet har flyttat till “den topphemliga studion dörr-i-dörr som jobbar på ett oannonserat nytt Bioshock-spel.”

Uppenbarligen går spelet just nu under arbetsnamnet Parkside, men det ska vissa sig att det i själva verket är en ny del i Bioshock-serien. Enligt Kotakus källor är det fortfarande ett relativt litet projekt, och självklart är seriens fader Ken Levine inte inblandad. Han är ju, som bekant, upptagen med Ghost Story Games.

Jag kan inte sluta fascineras av hur lättvindigt den här informationen sipprar ut. Mitt i ett annars nästan helt orelaterat reportage så droppas bomben om ett nytt Bioshock utan vidare fanfar. Kanske har Bioshock-serien inte samma skimmer som det en gång gjorde, men jag hade ändå antagit att ett sådant avslöjande skulle kännas mer, tja, spektakulärt. Ett nytt Bioshock är ju alltid ett nytt Bioshock liksom.

När Parkside/Bioshock 4 släpps, hur det ser ut, eeller ens vem som faktiskt utvecklar det, vet vi ännu inte. När vi vet, vet ni!

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar