facebook_pixel
Ett minimalistiskt högpresterande speltangentbord

Ett minimalistiskt högpresterande speltangentbord

Logitech satsat på spelomkopplare för möjlighet att välja mellan två olika tangentprofiler i samma bord.

Logitech har en lång erfarenhet av tangentbord och senaste modellen, G513 är ett bra bevis på detta. Modellen som i grunden ser ganska spartansk ut kommer med flera smarta lösningar under huven. Först och främst så är detta ett tangentbord där vi kan välja mellan de mekaniska brytarna Romer-G Taktil eller Romer-G Linjär. Taktil är det perfekta valet vid FPS spel medan Linjär med sin snabbare respons passar mer för MMO och actionspel där multipla nedtryckningar sker.

G513 har per tangent individuell RGB anpassning och vi kan via den enkla programvaran skapa egna animeringseffekter. Belysningen kommer även både via ovansidan och framsidan vilket skapar en extra effektfull känsla.

Slitstarkt – och kostsamt

Tangentbordet i sig är tillverkat av en sorts aluminiumlegering vilket gör det både slitstarkt samtidigt som det minskar möjligheten för fingeravtryck. På höger bakkant finner vi en USB-port, som tyvärr bara är USB2, vilket gör att vi kan ansluta Musen direkt till tangentbordet för minimal latens. Som bonus får vi även med 12 extra speltangenter vilka ger både ett visuellt och känslomässigt lyft.

Genom det medföljande programmet kan vi enkelt skapa egna makron och tangentbordet stödjer 26-knapparsrollover och Anti-ghosting. När vi sedan kommer till själva känslan, så är denna så klart väldigt subjektiv, och undertecknad måste säga att jag tycker att Romer-G Linear är överlägsna röda Cherrys MX, men priset är trots detta satt i den övre kanten.

Läs också: De bästa flygspakarna

80 %

TANGENTBORD

Logitech G513 Carbon

Ca 1 699:-

logitech.com

MÅTT (H x B x D): 132 x 455 x 34 mm / VIKT: 1,020 kg / ANSLUTNING: USB / ANTIGHOSTING: 26 tangenter / BELYSNING: Full RGB / KABELLÄNGD: 1,8 meter/ POLLING RATE: 1000 Hz (1 ms) / MAKROKNAPPAR: F1–F12 / AKTIVERINGSKRAFT: 45 gram

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar