facebook_pixel
Donkey Kong-spelaren Billy Mitchell kommenterar fuskanklagelserna

Donkey Kong-spelaren Billy Mitchell kommenterar fuskanklagelserna

I början av februari började det tisslas och tasslas på internet om att Donkey Kong-spelaren Billy Mitchell (som medverkade i dokumentärfilmen The King of Kong från 2007) eventuellt hade fuskat under sina rekordförsök i det gamla klassiska arkadspelet av Nintendo. Enligt rekordgranskarna Twin Galaxies ska Mitchell ha använt sig av arkademulatorn Mame för att få så mycket poäng av de slumpmässiga blåa tunnorna som möjligt.

Förra veckan strök Twin Galaxies och Guiness World Records Billy Mitchells rekordförsök, och nu har Mitchell för första gången kommenterat ärendet via en kort Youtube-video för Old School Gamer Magazine (Billy Mitchell är medlem i dess styrelse). Mitchell bedyrar sin oskuld och säger att “allt gjordes professionellt, enligt reglerna” och att han tids nog kommer presentera bevismaterial som kommer göras tillgängligt för allmänheten.

Här är Billy Mitchells kommentarer om fuskanklagelserna.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar