facebook_pixel
Casey Hudson säger att Mass Effect: Andromeda ledde till ett “omfokuserat” Bioware

Casey Hudson säger att Mass Effect: Andromeda ledde till ett “omfokuserat” Bioware

Förra sommaren återvände den ursprungliga Mass Effect-regissören Casey Hudson till Bioware, under en tid när studion fortfarande levde i efterdyningarna av det inte särskilt väl mottagna Mass Effect: Andromeda (även om undertecknad diggade spelet rätt rejält). Detta har lett till viss ängslighet inför storprojektet Anthem, vilket i sin tur lett till att Casey Hudson startat en ny blogg där han kommer ge oss regelbundna uppdateringar.

– När jag återvände till Bioware förra sommaren hade Mass Effect: Andromeda precis släppts, och en betydande andel av spelarna efterfrågade story-dlc som skulle svara på frågor kring quarians öde. Som ni vet kunde vi inte leverera story-dlc för Andromeda [eftersom Mass Effect-serien hade “lagts på is”] och det här var lika frustrerande för oss som det var för spelarna, och det var något som vi visste att vi var tvungna att lösa i framtida spel.

– Den erfarenheten blev till slut ett avgörande ögonblick gällande omfokuseringen av Biowares uppdrag. Vi måste glädja spelare med nya upplevelser och innovation, men vi måste samtidigt hålla oss fokuserade på spelvärldens betydelse, karaktär och berättelsemässiga element som spelare förväntar sig av våra spel. Och våra spel måste designas för att kunna fortsätta leverera nya berättelser och upplevelser, i ett pågående förhållande med spelarna i den värld som vi utvecklar tillsammans.

– Det är i den andan som vi jobbar med Anthem, ett spel designat för att skapa en helt ny värld av historieberättande och karaktär, som du kan uppleva tillsammans med vänner i en pågående serie av äventyr. Det kommer vara olikt allt annat du spelat, men om vi gör det rätt kommer det fortfarande kännas väldigt Bioware.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar