facebook_pixel
Bowie, Maiden, Sabbath, och AC/DC har försvunnit från Grand Theft Auto IV

Bowie, Maiden, Sabbath, och AC/DC har försvunnit från Grand Theft Auto IV

För några veckor sedan blev vi varse om att Grand Theft Auto IVs soundtrack var på väg att bli noterbar nedskalat inom en snar framtid. Den dagen är nu kommen, och dussintals låtar har nu försvunnit från spelet.

Anledningen är helt enkelt att licenserna har gått ut för ett stort antal låtar. Den av spelets radiostationer som drabbats hårdast är Vladivostok FM som blivit av med ett dussin låtar. Rensningen har dock påverkat så gott som varje genre och station i spelet.

Bland annat är nu låtar från Black Sabbath, Stevie Nicks, Electric Light Orchestra, David Bowie, AC/DC, The Smashing Pumpkins, The Doors, Iron Maiden, och David Guetta borta. PCGamesN har samlat hela listan här.

Det här är sannerligen inte första gången som ett spel drabbas av utgångna musiklicenser. Förra året försvann Alan Wake från alla digital nedladdningstjänster just för att dess soundtrack inte längre kunde användas. GTA IV får åtminstone fortsätta existera, men det är onekligen en trist trend att spel ska tvingas lida på grund av dessa avtal.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar