facebook_pixel
Remasters av Tomb Raider 1-3 är på väg till Steam

Remasters av Tomb Raider 1-3 är på väg till Steam

De ursprungliga Tomb Raider-spelen var rätt häftiga när de släpptes under 90-talet, men är rejält svåra att gå tillbaka till idag. Därför är det ju trevligt att Realtech VR planerar släppa remasters av Tomb Raider, Tomb Raider 2 och Tomb Raider 3 inom kort, dock (tills vidare) enbart till Steam. De som redan äger originalspelen (på Steam) kommer få de remastrade versionerna gratis, eftersom det mer eller mindre rör sig om rena moddar.

Här är dock haken: det rör sig om pc-portningar av mobilspelen av Realtech VR, vilket rent allmänt brukar betraktas som ett dåligt tecken, men vi utlovas ändå en ny 3d-motor, 1080p, 60 fps, grafikinställningar, handkontrollsstöd och Open VR-stöd (utvecklarna heter Realtech VR, liksom). Man ska redan ha slutfört nyversionerna av Tomb Raider och Tomb Raider 2 och arbetar för närvarande på Tomb Raider 3.

Här är två videor från Tomb Raider och Tomb Raider 2 tillsammans med en tweet av Realtech VR.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar