facebook_pixel
Ny trailer avslöjar lanseringsdatumet för Frostpunk

Ny trailer avslöjar lanseringsdatumet för Frostpunk

Vi har skrivit om This War of Mine-utvecklarna 11 Bit Studios nya strategisimulation Frostpunk en handfull gånger tidigare, nu senast när vi tittade på en video som belyste spelets endgame, och de utmaningar som väntar spelaren när denne väl lyckats skapa ett stabilt framtidssamhälle på ett förfruset jordklot. Nu har vi fått ännu en ny trailer som berättar att Frostpunk är så gott som klart, och släpps tisdagen den 24 april.

– Vi ville få ut spelet före slutet av det första kvartalet, men i slutändan flyttade vi fram lanseringen lite grann, sade Grzegorz Miechowski, managing director hos 11 Bit Studios, i det nya blogginlägget hos Steam (spelet kommer också släppas via Humble och GOG, och standardversionen kommer kosta 30 dollar medan den fysiska specialutgåvan, inklusive en hardcover artbook, kommer gå loss för 35 dollar).

– Anledningen är enkel: vi behövde den extra tiden för att polera spelet och leverera ett spel som, tror vi, är den bästa 11 Bit Studios-titeln hittills. För oss är alltid produktionsvärdena det viktigaste, och ett buggfritt, välbalanserat spel är avgörande för att vi ska kunna ge spelarna den upplevelse som vi vill att de ska ha.

This War of Mine var ett unikt spel om moraliska val, och med Frostpunk tar vi det hela till en helt ny nivå. Det är sant att det tog oss en del tid att nå den här punkten, men jag är glad över att kunna säga att det var värt det!

Här är den nya trailern för Frostpunk.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar